Nasza rodzima kuchnia, jak każda inna podlega zmianom i rozwojowi. Zmienia się styl życia konsumentów, ich wiedza o jedzeniu i oczekiwania.
Po latach zachwytu nad wszystkim co obce, nadeszły czasy dumy z własnych produktów i tradycji kulinarnej.
to weź udział w ekskluzywnych i praktycznych warsztatach kulinarnych, podczas których pod okiem Adama Chrząstowskiego – przećwiczysz tajniki przygotowywania dań kuchni polskiej w nowoczesnej wersji z powszechnie dostępnych produktów.
Warsztat praktyczny z Szefem Adamem Chrząstowskim w nowoczesnym studio kulinarnym Dziamski Concept. Uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem Chefa przygotują dania i poznają metody obróbki składników, które będą mogli wykorzystać w codziennej pracy szefa kuchni, przygotują wyjątkowe dania mięsne oraz wegetariańskie. Praktyczna formuła, dzięki której kompleksowo wzbogacisz swój warsztat, zachwycając swoich gości.
Każdy z uczestników samodzielnie wykona następujące dania:
Dodatkowo poznasz współczesne trendy w serwowaniu potraw w myśl zasady „mniej znaczy więcej” – omówimy najczęściej popełniane błędy przy serwowaniu dań - analiza trendów z najlepszych polskich restauracji.
Wszystkie przygotowane przez Państwa potrawy mogą zostać spakowane na wynos.
Dbamy o środowisko dlatego prosimy o zabranie ze sobą opakowań wielorazowego użytku.
Obecnie Executive Chef Belvedere Catering w Warszawie. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Grecji, Szwajcarii, Holandii, Niemczech, Chinach. W Polsce w warszawskim hotelu Bristol, Sheraton Warsaw, hotelu Rialto. Od 2007 - 2019 współtworzył restauracje Ancora w Krakowie oraz Ed Red w Krakowie i Warszawie wyróżnione przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau. Od 2012 prowadzi działalność doradczą i szkoleniową w branży HoReCa pod nazwą Adam Chrząstowski Consulting. Prowadzi consultingi, audyty, warsztaty kulinarne oraz pokazy promocyjne w Polsce i za granicą. 2020- 2021 Dyrektor Kulinarny Hotelu Arłamów. Head Chef Bocuse d’Or Academy Poland, a od 2018 roku President Bocuse d’Or Academy Poland. W 2018 r. został wyróżniony przez Akademię Gastronomiczną w Polsce prestiżową nagrodą Mistrz Mistrzów. W 2011 r. wybrany głównym konsultantem kulinarnym w Departamencie Koordynacji Przewodnictwa Polski w Radzie Unii Europejskiej MSZ. Felietonista Food Service oraz adamchrzastowski.natemat.pl. Prowadzący programy kulinarne w Kuchni +, Adam Po Pracy, Adam Po Pracy 2, Adam Po Pracy 3, Adam w Sieci Patenty i Triki. Współautor książki „Gościnność od Kuchni".
28 marca 2023 r.,
Poznań
FOOD CONTENT STUDIO by Bartosz Dziamski
Warsztaty odbywają się w godzinach 10:00-17:00.
Koszt uczestnictwa w szkoleniu obejmuje:
Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!