Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>

ORGANIZATOR:

Biznes Restauracje & Catering

 

PROFESJONALNE WARSZTATY DLA SZEFÓW KUCHNI

Kuchnia wegańska w innowacyjnym wydaniu

Warsztat poprowadzi Orson Hejnowicz - właściciel lokali Wolność Neobistro oraz Cudo Vegan Sushi. Pracował w kultowych restauracjach Noma i Geranium w Kopenhadze.

Jeżeli chcesz:
  • poszerzyć swoją kartę o efektowne dania wegańskie, które podbiją serca i podniebienia Twoich Klientów, jak np. śledzie w wersji wegańskiej, mozzarellę z migdałów, wege wersje najpopularniejszych sosów oraz zupy Ramen i Tom Kha, czy wegańskie desery, takie jak brownie z kaszy jaglanej i sernik z silky tofu,
  • dowiedzieć się  jak przygotować niebanalne dania wegańskie z ogólnodostępnych składników,
  • wzbogacić swój warsztat o zaskakujące i praktyczne zastosowanie idei zero waste w kuchni wegańskiej,
  • nauczyć się nowoczesnego i oryginalnego serwowania dań, które zaskoczy klienta i sprawi, że będzie chciał wrócić do Twojego lokalu

Weź udział w inspirujących i praktycznych warsztatach, podczas których pod okiem Orsona Hejnowicza poznasz tajniki i przećwiczysz techniki przygotowywania atrakcyjnych oraz nowoczesnych dań wegańskich, które docenią Twoi klienci!

Profesjonale Warsztaty dla Szefów Kuchni to:
  • Zaskakujące wykorzystanie ogólnodostępnych warzyw i owoców z uwzględnieniem kalendarza ich sezonowości,
  • Ciekawe i nietuzinkowe kompozycje smakowe, jak np. mozzarella z migdałów lub brownie na kaszy jaglanej,
  • Atrakcyjne formy podania i nietypowe sposoby wykończenia dań,
  • Zastosowanie idei zero waste w kuchni wegańskiej.
TYLKO U NAS!
  • wprowadzisz do swojej karty nowatorskie dania wegetariańskie i przekonasz się, że przygotowanie dań wege może być proste i przystępne, a efekt spektakularny,
  • podpatrzysz autorskie połączenia nietypowych smaków według Orsona Hejnowicza, np. śledź w dwóch wersjach czy wegańskie odsłony zup Ramen i Tom Kha,
  • otrzymasz praktyczne wskazówki na temat wykorzystania idei zero waste w daniach wege, a także pomysły odnośnie pięknego i efektownego prezentowania potraw,
  • dowiesz się, w jaki sposób zaskoczyć swoich gości nowoczesną odsłoną powszechnie używanych produktów, z uwzględnieniem kalendarza sezonowych warzyw i owoców,
  • sprawdzisz, jak przygotować stanowiska pracy z perspektywy potencjalnych alergii pokarmowych Twoich klientów.
Program warsztatów

I Część teoretyczna

  • Gotowanie sezonowe. Omówienie sezonowości produktów w trakcie całego roku, dzięki czemu poznasz kalendarz, który pozwali Ci w prosty sposób gotować wegańsko i bez drogich produktów przez cały rok.
  • Zero waste jako idea, która pozwala wykorzystywać wszystkie resztki produktów pozostałe z gotowania, a wręcz wydobyć ich niesamowity smak.
  • Alergie pokarmowe a odpowiednie przygotowanie stanowiska pracy.

II Warsztat praktyczny

Uczestnicy warsztatów samodzielnie przygotują wyjątkowe dania wegańskie pod okiem szefa kuchni Orsona Hejnowicza.

Każdy z uczestników przygotuje:

  1. Przystawka, czyli wegański śledź od podstaw w dwóch wersjach.
  2. Wegańska mozzarella z migdałów przygotowywana prawie jak ta oryginalna.
  3. Sosy, czyli najważniejsze w kuchni, ale na wegańsko. Sos boloński, sos pieczeniowy, sos tatarski.
  4. Wegańskie zupy: Ramen i Tom Kha.
  5. Danie, które zamówi nawet nie weganin, a więc deser bez jaj i laktozy a doskonały: brownie na kaszy jaglanej i sernik na silky tofu.

III Warsztat spontaniczny

Pozycje wegańskie z Twojego menu bez zamawiania dodatkowych produktów, czyli wspólny warsztat i burza mózgów dotycząca pomysłów na wykorzystanie czegoś, co już mamy.

Co wyróżnia nasze warsztaty?
  • Warsztat kulinarny – uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem prowadzącego przygotują dania, które będą mogli wykorzystać w codziennej pracy szefa kuchni.
  • 100% interakcji – każdy z uczestników będzie mógł skonsultować każdy etap pracy z prowadzącym Orsonem Hejnowiczem.
  • Żadnej zbędnej teorii – nie marnujemy Waszego czasu. Warsztaty poprowadzi ekspert, który pokaże wyłącznie najlepsze rozwiązania kulinarne.
Warsztaty poprowadzi
Orson Hejnowicz
Orson Hejnowicz

Kucharz młodego pokolenia z 16-letnim doświadczeniem zdobytym między innymi w Hotelu Monopol oraz Restauracja Jadka we Wrocławiu, Mus Bar & View w Poznaniu,  a także poprzez pracę  w skandynawskich gwiazdkowych restauracjach takich jak  Arakataka, Fauna, Kontrast czy też niedawno nagrodzona odznaczeniem najlepszej restauracji na świecie Geranium i w pięciokrotnie najlepszej na świecie kopenhaskiej Nomie. Gotowanie to dla niego „wolność”, sposób na wyrażanie siebie, podejmowanie nowych wyzwań oraz eksperymentowanie. Swoją wiedzę wykorzystuje do tworzenia coraz to bardziej odważnych konceptów takich jak: Cudo Vegan Sushi  i Wolność Neobistro (obie znajdują się w Poznaniu), w których to gotuje zgodnie z zasadą zero-waste, tworząc dania wegańskie, wegetariańskie i nie tylko, które zaskakują smakiem, ciekawą kompozycją oraz bardzo często formą.

MIEJSCE I TERMIN

POZNAŃ | DZIAMSKI STUDIO Galeria Malta

25.10.2022 r.

Warsztaty odbywają się w godzinach 10:00-17:00.

Weź udział
KOSZT UCZESTNICTWA

Ta wersja zawiera:

  • gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,
  • drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach,
  • przerwy kawowe i lunch.
 

Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!

Formularz kontaktowy