Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>

PROFESJONALNE WARSZTATY DLA SZEFÓW KUCHNI

Menu à la carte

Techniki, smaki, trendy 2020

Praktyczne warsztaty kulinarne z Ernestem Jagodzińskim

Sprawdź program
Jeżeli:
  • Chcesz wzbogacić swój warsztat o techniki kulinarne na najwyższym światowym poziomie - w wykonaniu Ernesta Jagodzińskiego (Szef Jutra 2017 wg prestiżowego przewodnika Gault&Millau Polska),
  • Firmujesz jakość potraw i chcesz poznać nowoczesne sposoby przygotowywania dań z zastosowaniem np. kiełków zarówno w daniach głównych, jak i deserach,
  • Chcesz wiedzieć, jak komponować atrakcyjne dla klienta i rentowne dla restauracji menu, które dzięki wykorzystywaniu w kuchni różnych metod obróbki i tajników gotowania wpisze się w najnowsze światowe trendy restauracyjne,

Weź udział w ekskluzywnych praktycznych warsztatach, podczas których pod okiem Ernesta Jagodzińskiego – Szefa Kuchni i właściciela restauracji Autentyk – przećwiczysz tajniki przygotowywania dań z powszechnie dostępnych produktów, takich jak drób czy wieprzowina.

 
'

W trakcie warsztatów przećwiczysz tajniki kulinarne wykorzystywane przez jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce - zdobywcę tytułu Szefa jutra 2017 według prestiżowego przewodnika Gault&Millau Polska!

Poznaj prelegenta
Tylko u nas!
  • Pokażemy Ci, jak przygotować dania, na których będzie zarabiać Twoja restauracja - alternatywne zastosowania ogólnodostępnych i stosunkowo niskobudżetowych produktów,
  • Otrzymasz zaskakujące wskazówki na temat najczęściej popełnianych błędów przy łączeniu produktów na jednym talerzu oraz wskazówki do pięknego i nowoczesnego prezentowania dań,
  • Dowiesz się, w jaki sposób dbać o niski food cost potrawy przy jednoczesnym zachowaniu jej najwyższej jakości gwarantującej pełne zadowolenie odwiedzających restaurację – obecnie walka o klienta to nie tylko cena, ale też jakość usług i produktów oraz forma podania.
Program warsztatów:
CZĘŚĆ I

Optymalna wycena dań oraz efektowny menu engineering. Jak Szef kuchni może wpływać na obniżenie food costu?

  • Jak Szef Kuchni może obniżyć poziom food costu bez zauważalnego dla klienta spadku jakości potrawy? Przedstawiamy sprawdzone patenty i przykładowe triki, zgodnie z którymi tanie w przygotowaniu danie może zachwycać klientów smakiem
  • Jak tworząc menu wykorzystywać resztki surowców powstające w trakcie tworzenia dań pokazowych
  • Czy opłaca się produkować własne produkty, takie jak np. pieczywo, czy jednak bardziej opłacalnym wyjściem jest współpraca z zaufaną piekarnią? 
CZĘŚĆ II

Współczesne techniki przygotowywania i serwowania potraw

  • Jak powszechnie stosowane produkty zmienić w wyjątkowe potrawy dzięki nieoczywistym dodatkom i jak za pomocą odpowiedniej techniki obróbki stworzyć małe dzieło sztuki
  • W jaki sposób za pomocą dodatków, takich jak np. kiełki, stworzyć alternatywędotępnych na rynku wód smakowych czy oliwy smakowej.
  • Współczesne trendy w serwowaniu potraw - mniej znaczy więcej - najczęściej popełniane błędy przy serwowaniu dań, czyli analiza trendów z najlepszych Polskich restauracji
  • Jak zaskoczyć naszych Gości na talerzu? Pokażemy, dzięki jakim trikom technicznym danie może wyglądać zjawiskowo, a proste składniki nabiorą szlachetności 
CZĘŚĆ III

Współpraca z zespołem jako klucz do sukcesu restauracji

  • Jak motywować młody zespół i układać pracę, by była efektywna
  • Jak radzić sobie z konfliktami w zespole, jak zbudować autorytet np. u pracowników, którzy awansowali w obrębie zespołu 
CZĘŚĆ IV
WARSZTAT PRAKTYCZNY

Warsztat praktyczny z Szefem Ernestem Jagodzińskim w studiu kulinarnym Cook Up

  • Uczestnicy warsztatów pod okiem Ernesta Jagodzińskiego samodzielnie przygotują wyjątkowe dania z wykorzystaniem wszystkich technik omawianych podczas warsztatów
  • Uczestnicy wykonają aranżację tych samych dań na kilka sposobów z wykorzystaniem najnowszych trendów 
Praktyczna formuła, dzięki której kompleksowo wzbogacisz swój warsztat szefa kuchni:

WARSZTAT KULINARNY

uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem prowadzącego przygotują dania i poznają metody obróbki składników, które będą mogli wykorzystać w codziennej pracy szefa kuchni

100% INTERAKCJI

każdy z uczestników będzie mógł osobiście zadać pytanie Ernestowi Jagodzińskiemu

ŻADNEJ ZBĘDNEJ TEORII

nie marnujemy Waszego czasu. Warsztaty poprowadzi ekspert, który pokaże wyłącznie najlepsze rozwiązania kulinarne

100% INSPIRACJI

gwarantujemy, że z tego pełnego inspiracji spotkania wyjedziecie z gotowymi pomysłami

Warsztaty poprowadzi:
Ernest Jagodziński
Ernest Jagodziński
Swoje pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99. Tamten czas wspomina przede wszystkim jako przygodę, podczas której poznał nie tylko swój zawód, ale i wyjątkowych ludzi. Następnie trafił do Restauracji Sens i w końcu warszawskiego The Westin Warsaw. To tam, po raz pierwszy zdobył tytuł– zastępcy chef’a kuchni.
W 2005 wygrywa Martell - konkurs kulinarny młodych talentów. Kolejnym przystankiem i odważnym zawodowym krokiem było przeniesienie się do Poznania, gdzie podjął się zbudowania nowego miejsca w obcym mieście jakim była Restauracja Cucina a co okazało się być początkiem wielkiej przygody.
Szef Jutra 2017 wg prestiżowego przewodnika Gault&Millau Polska. Co jest dla niego najważniejsze? Rodzina, ale również współpracownicy, których lubi nazywać podopiecznymi. Chce dawać innym, to co ma w sobie najlepsze. 16 czerwca 2016r. został oficjalnym i pierwszym w Polsce Chefem Ambasadorem DRUŻYNA SZPIKU. Sam uczył się od najlepszych i takich tez podziwia. Jego kulinarne autorytety to m.in. Tetsuya Wakuda, Alain Ducasse i Charlie Trotter.
Gotowanie jest dla niego połączeniem filozofii, psychologii i zabawy. Najchętniej zrezygnowałby z tworzenia menu, zdając się na nastrój chwili, dostępność składników i dziecięcą spontaniczność w odkrywaniu smaków i kształtów.
Koszt uczetnictwa
KOSZT UCZESTNICTWA
  • Koszt uczestnictwa w szkoleniu wynosi 1299 zł. W ramach szkolenia każdy uczestnik otrzyma:

    • gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,

    • drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach,

    • przerwy kawowe i lunch.
  • PRZEDSPRZEDAŻ!

    Niższa cena przy zgłoszeniu do 19 sierpnia 2019 r.!
    Tylko 999 zł netto (zamiast 1299 zł netto)!

     

    Potrzebujesz informacji?
    Skontaktuj się z nami!

    Formularz kontaktowy