Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>

PROFESJONALNE WARSZTATY DLA SZEFÓW KUCHNI

Menu à la carte

Techniki, smaki, trendy 2020

Praktyczne warsztaty kulinarne z Ernestem Jagodzińskim

Sprawdź program
Jeżeli:
  • Chcesz wzbogacić swój warsztat o techniki kulinarne na najwyższym światowym poziomie - w wykonaniu Ernesta Jagodzińskiego (Szef Jutra 2017 wg prestiżowego przewodnika Gault&Millau Polska),
  • Firmujesz jakość potraw i chcesz poznać nowoczesne sposoby przygotowywania dań z zastosowaniem np. kiełków zarówno w daniach głównych, jak i deserach,
  • Chcesz wiedzieć, jak komponować atrakcyjne dla klienta i rentowne dla restauracji menu, które dzięki wykorzystywaniu w kuchni różnych metod obróbki i tajników gotowania wpisze się w najnowsze światowe trendy restauracyjne,

Weź udział w ekskluzywnych praktycznych warsztatach, podczas których pod okiem Ernesta Jagodzińskiego – Szefa Kuchni i właściciela restauracji Autentyk – przećwiczysz tajniki przygotowywania dań z powszechnie dostępnych produktów, takich jak drób czy wieprzowina.

 
'

W trakcie warsztatów przećwiczysz tajniki kulinarne wykorzystywane przez jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce - zdobywcę tytułu Szefa jutra 2017 według prestiżowego przewodnika Gault&Millau Polska!

Poznaj prelegenta
Tylko u nas!
  • Pokażemy Ci, jak przygotować dania, na których będzie zarabiać Twoja restauracja - alternatywne zastosowania ogólnodostępnych i stosunkowo niskobudżetowych produktów,
  • Otrzymasz zaskakujące wskazówki na temat najczęściej popełnianych błędów przy łączeniu produktów na jednym talerzu oraz wskazówki do pięknego i nowoczesnego prezentowania dań,
  • Dowiesz się, w jaki sposób dbać o niski food cost potrawy przy jednoczesnym zachowaniu jej najwyższej jakości gwarantującej pełne zadowolenie odwiedzających restaurację – obecnie walka o klienta to nie tylko cena, ale też jakość usług i produktów oraz forma podania.
Program warsztatów:
CZĘŚĆ I

Optymalna wycena dań oraz efektowny menu engineering. Jak Szef kuchni może wpływać na obniżenie food costu?

  • Jak Szef Kuchni może obniżyć poziom food costu bez zauważalnego dla klienta spadku jakości potrawy? Przedstawiamy sprawdzone patenty i przykładowe triki, zgodnie z którymi tanie w przygotowaniu danie może zachwycać klientów smakiem
  • Jak tworząc menu wykorzystywać resztki surowców powstające w trakcie tworzenia dań pokazowych
  • Czy opłaca się produkować własne produkty, takie jak np. pieczywo, czy jednak bardziej opłacalnym wyjściem jest współpraca z zaufaną piekarnią? 
CZĘŚĆ II

Współczesne techniki przygotowywania i serwowania potraw

  • Jak powszechnie stosowane produkty zmienić w wyjątkowe potrawy dzięki nieoczywistym dodatkom i jak za pomocą odpowiedniej techniki obróbki stworzyć małe dzieło sztuki
  • W jaki sposób za pomocą dodatków, takich jak np. kiełki, stworzyć alternatywędotępnych na rynku wód smakowych czy oliwy smakowej.
  • Współczesne trendy w serwowaniu potraw - mniej znaczy więcej - najczęściej popełniane błędy przy serwowaniu dań, czyli analiza trendów z najlepszych Polskich restauracji
  • Jak zaskoczyć naszych Gości na talerzu? Pokażemy, dzięki jakim trikom technicznym danie może wyglądać zjawiskowo, a proste składniki nabiorą szlachetności 
CZĘŚĆ III

Współpraca z zespołem jako klucz do sukcesu restauracji

  • Jak motywować młody zespół i układać pracę, by była efektywna
  • Jak radzić sobie z konfliktami w zespole, jak zbudować autorytet np. u pracowników, którzy awansowali w obrębie zespołu 
CZĘŚĆ IV
WARSZTAT PRAKTYCZNY

Warsztat praktyczny z Szefem Ernestem Jagodzińskim w studiu kulinarnym Cook Up

  • Uczestnicy warsztatów pod okiem Ernesta Jagodzińskiego samodzielnie przygotują wyjątkowe dania z wykorzystaniem wszystkich technik omawianych podczas warsztatów
  • Uczestnicy wykonają aranżację tych samych dań na kilka sposobów z wykorzystaniem najnowszych trendów 
Praktyczna formuła, dzięki której kompleksowo wzbogacisz swój warsztat szefa kuchni:

WARSZTAT KULINARNY

uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem prowadzącego przygotują dania i poznają metody obróbki składników, które będą mogli wykorzystać w codziennej pracy szefa kuchni

100% INTERAKCJI

każdy z uczestników będzie mógł osobiście zadać pytanie Ernestowi Jagodzińskiemu

ŻADNEJ ZBĘDNEJ TEORII

nie marnujemy Waszego czasu. Warsztaty poprowadzi ekspert, który pokaże wyłącznie najlepsze rozwiązania kulinarne

100% INSPIRACJI

gwarantujemy, że z tego pełnego inspiracji spotkania wyjedziecie z gotowymi pomysłami

Warsztaty poprowadzi:
Ernest Jagodziński
Ernest Jagodziński

Szef kuchni, od 25 lat pracuje w gastronomii. Swoje pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99 w Warszawie. Następnie trafił do Restauracji Sens i hotelu Intercontinental.

W hotelu Westin Warsaw objął stanowisko zastępcy szefa Kuchni.

W 2005 wygrał konkurs Martell – konkurs kulinarny młodych talentów a już w 2009 r. wygrał konkurs organizowany przez magazyn „Kuchnia” – konkurs „Kucharz – odkrycie roku 2009”.

W 2012 objął stanowisko Executive Chefa w City Parku, tworząc wspaniałą restaurację Cucina, gdzie był odpowiedzialny za całą gastronomię zarówno restaurację jak i bankiety i konferencje. W 2017 r. został wyróżniony przez prestiżowy przewodnik Gault&Millau Polska otrzymując tytuł Szefa Jutra.

W listopadzie 2018r. miał zaszczyt reprezentować Polskę na prestiżowym konkursie kulinarnym Chefs en Or w Paryżu a w 2019r. zajął drugie miejsce w polskiej selekcji do międzynarodowego konkursu Bocuse d’Or. Obecnie jest trenerem Bocuse Academy i przygotowuje adeptów sztuki kulinarnej do konkursów. Uczy młode pokolenie jak pracować efektywnie i gotować zgodnie ze sztuką kulinarną. Od 2017 r. do 2022 r. prowadził swoją restaurację Autentyk Kuchnia i Ludzie, która podbiła serca Poznaniaków. Jest jedynym w Polsce ambasadorem znanej na całym świecie firmy Koppert Cress.

W 2021 stworzył kameralne studio kulinarne Chef’s Table w Poznaniu, gdzie prowadzi warsztaty, szkolenia kulinarne i restauracje pop-up. Członek i trener Akademii Bocuse d’Or, trener Akademii Belvedere.

Koszt uczetnictwa
KOSZT UCZESTNICTWA
  • Koszt uczestnictwa w szkoleniu wynosi 1299 zł. W ramach szkolenia każdy uczestnik otrzyma:

    • gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,

    • drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach,

    • poczęstunek.
 

Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!

Formularz kontaktowy