Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>

PROFESJONALNE WARSZTATY KULINARNE

Nowoczesne Techniki i Trendy w Cukiernictwie 2019

Warsztaty z Mistrzem Świata Tomaszem Dekerem

Poznaj prelegenta
Praktyczne warsztaty kulinarne:
  • atrakcyjne i nowoczesne formy podania
  • najnowsze techniki dekoratorskie i zdobnicze w cukiernictwie
  • dekonstrukcja najpopularniejszego Polskiego deseru!
  • desery bezglutenowe
Jeżeli:
  • Chcesz wzbogacić swój warsztat o najnowsze techniki przygotowywania i serwowania deserów bezglutenowych / bezlaktozowych / wegańskich,
  • Chcesz poszerzyć swoją kartę o efektowne i nieskomplikowane desery, które podbiją serca i żołądki Twoich Klientów,
  • Chcesz dowiedzieć się od wielokrotnie nagrodzonego Mistrza Świata, jak można zrobić prawdziwe lody bez cukru czy też jak ograniczyć kaloryczność klasycznych deserów,

Weź udział w ekskluzywnych praktycznych warsztatach, podczas których pod okiem Tomasza Dekera, prowadzącego program „Desery Dekera” dla stacji Kuchnia+, przygotujesz zjawiskowe i wyjątkowe desery, które nie zajmą Ci wiele czasu, a efekt zaskoczy nawet najbardziej wymagających gości restauracji.

Program warsztatów:
Część I

Współczesne techniki przygotowywania deserów

  • Jak za pomocą nieoczywistych dodatków i odpowiednich technik zmienić powszechnie serwowane desery w nowoczesne pełne niespodzianek pozycje wybierane przez Klientów, dodatkowo zawierające o 50% mniej cukru niż klasyczne desery
  • Współczesna „wariacja” na temat obecnych w większości kart restauracyjnych ciast! Ciasto bezglutenowe i bezlaktozowe
  • Wszechstronne i niezawodne sposoby na wykorzystanie czekolady, dzięki nowoczesnym technikom obróbki
  • Sprawdzone przepisy na każdą okazję w niecodziennych odsłonach, które oczarują Klientów Restauracji

Sprawdzone sposoby na serwowanie deserów

  • Jak rozplanować poszczególne elementy deseru na talerzu pod względem estetycznym
  • Jak wyeliminować podstawowe błędy popełniane przez szefów kuchni przy przygotowywaniu deserów
  • Jak zaskoczyć naszych Gości? Pokażemy, dzięki jakim trikom technicznym deser może wyglądać zjawiskowo, a proste składniki nabiorą szlachetności
Część II

Warsztat praktyczny z Tomaszem Dekerem

  • Uczestnicy warsztatów pod okiem Mistrzem cukiernictwa samodzielnie przygotują wyjątkowe desery z wykorzystaniem wszystkich technik omawianych na warsztacie
  • Uczestnicy wykonają dekonstrukcje najbardziej popularnych Polskich deserów na kilka sposobów z wykorzystaniem najnowszych trendów w cukiernictwie
Prowadzący:
Tomasz Deker
Tomasz Deker

Mistrz cukiernictwa, członek Fundacji Klub Szefów Kuchni. Na antenie Kuchni+ prowadzi autorski program "Desery Dekera". Doświadczenie zawodowe zdobywał w rodzinnym Poznaniu oraz we Francji, w Belgii, w Hiszpanii i we Włoszech. Juror licznych konkursów (m.in.Martlell, Bocuse dOr, Arte Culinaria Italia), organizator Mistrzostw Cukierniczych Best Pastry Chef , reprezentant kraju w międzynarodowych zawodach kulinarnych (m.in. Culinary Wold Cup). Współpracuje z magazynami o tematyce kulinarnej ("KUKBUK", "Palce lizać", "Food & Friends", "Food Service", "Poradnik Restauratora"), a widzowie znają go z programów takich jak "Polski turniej wypieków", "Kawa czy herbata?" i "Pytanie na śniadanie". Wykłada na Łódzkim ASP na kierunku Projektowanie Kulinariów.

Termin i miejsce:

Poznań
25 czerwca 2019 r.

Koszt uczestnictwa:
KOSZT UCZESTNICTWA
  • Koszt uczestnictwa w kursie wynosi 1599 zł. W ramach szkolenia każdy uczestnik otrzyma:

    • Gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,

    • Możliwość konsultacji z prelegentem,

    • Drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach.
  • PRZEDSPRZEDAŻ!

    Niższa cena przy zgłoszeniu do 31 maja 2019 r.!
    Tylko 1299 zł netto (zamiast 1599 zł netto)!

     

    Potrzebujesz informacji?
    Skontaktuj się z nami!

    Formularz kontaktowy