Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>

Patronat medialny:

Biznes Restauracje & Catering

 

PROFESJONALNE WARSZTATY DLA SZEFÓW KUCHNI

Kuchnia polska w nowoczesnej odsłonie - techniki, smaki, trendy 2022/2023

Praktyczne warsztaty kulinarne z Adamem Chrząstowskim

Jeżeli chcesz:
  • poznać techniki kulinarne na najwyższym światowym poziomie i przećwiczyć je razem z Adamem Chrząstowskim - Szefem Kuchni z 28-letnim międzynarodowym doświadczeniem,
  • dowiedzieć się, jak przygotować dziczyznę w przystępny sposób i jednocześnie zachwycić gości unikalnym skoncentrowanym smakiem,
  • nauczyć się komponować i prezentować dania, aby były nie tylko atrakcyjne dla klienta, ale również rentowne dla restauracji,
  • poznać różnorodność konceptów gastronomicznych nowoczesnej kuchni polskiej i zaskoczyć swoich gości oryginalnymi potrawami premium, które wpisują się w najnowsze światowe trendy restauracyjne,

 

To weź udział w ekskluzywnych praktycznych warsztatach, podczas których pod okiem Adama Chrząstowskiego – przećwiczysz tajniki przygotowywania dań kuchni polskiej w nowoczesnej wersji z powszechnie dostępnych produktów.

Profesjonalne warsztaty kulinarne Kuchnia Polska w nowoczesnym wydaniu to:
  • nowoczesne techniki przygotowywania potraw
  • rentowne menu i prawidłowy food cost
  • zapomniane potrawy kuchni polskiej w nowoczesnej i atrakcyjnej odsłonie
TYLKO U NAS!
  • podpatrzysz autorskie połączenia nietypowych smaków wg Adama Chrząstowskiego,
  • otrzymasz zaskakujące wskazówki na temat najczęściej popełnianych błędów przy łączeniu produktów na jednym talerzu oraz wskazówki do pięknego i nowoczesnego prezentowania dań,
  • dowiesz się w jaki sposób zaskoczyć swoich gości nowoczesną odsłoną zapomnianych przepisów,
  • przekonasz się, że przygotowanie dziczyzny może być proste i przystępne, a efekt spektakularny.

 

Nasza rodzima kuchnia, jak każda inna podlega zmianom i rozwojowi. Zmienia się styl życia konsumentów, ich wiedza o jedzeniu i oczekiwania. Po latach zachwytu nad wszystkim co obce  nadeszły czasy dumy z własnych produktów i tradycji kulinarnej.

Program warsztatów
Moduł 1

Część wykładowa (1 h)

  • Dowiesz się, jakie warunki klimatyczne wpływają na kuchnię polską
  • Poznasz zasady sezonowania mięsa
  • Dowiesz się, jak warunki socjologiczne i historyczne mają wpływ na dzisiejszą kuchnię polską
  • Nauczysz się współczesnych technik przygotowywania i serwowania potraw
  • Dowiesz się jak powszechnie stosowane produkty zmienić w wyjątkowe potrawy, dzięki nieoczywistym dodatkom i jak za pomocą odpowiedniej techniki obróbki stworzyć małe dzieło sztuki
Moduł 2

Warsztat praktyczny (6 h)

Warsztat praktyczny z Szefem Adamem Chrząstowskim w nowoczesnym studio kulinarnym Dziamski Concept. Uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem Chefa przygotują dania i poznają metody obróbki składników, które będą mogli wykorzystać w codziennej pracy szefa kuchni, przygotują wyjątkowe dania mięsne oraz wegetariańskie. Praktyczna formuła, dzięki której kompleksowo wzbogacisz swój warsztat, zachwycając swoich gości.

Każdy z uczestników samodzielnie wykona następujące dania:

  • Przystawka zimna - Ptasie mleczko z suma z koperkową emulsją i wędzonym kawiorem z pstrąga
  • Przystawka ciepła - Wątróbki kacze smażone w karmelu
  • Zupa - Chowder z królikiem
  • Danie główne wegetariańskie - Knysze z gryką, wędzonym twarogiem i orzechami
  • Danie główne mięsne - Comber z jelenia w otulinie grzybów leśnych
  • Deser - Zupa NIC w nowoczesnej odsłonie

Ponadto poznasz współczesne trendy w serwowaniu potraw w myśl zasady „mniej znaczy więcej” – omówimy najczęściej popełniane błędy przy serwowaniu dań - analiza trendów z najlepszych Polskich restauracji.

Wszystkie przygotowane przez Państwa potrawy mogą zostać spakowane na wynos.

Dbamy o środowisko dlatego prosimy o zabranie ze sobą opakowań wielorazowego użytku.

Co wyróżnia nasze warsztaty?
  • 100% INTERAKCJI Każdy z uczestników będzie mógł osobiście zadać pytanie Adamowi Chrząstowskiemu.

 

  • ŻADNEJ ZBĘDNEJ TEORII Nie marnujemy Waszego czasu. Warsztaty poprowadzi ekspert, który pokaże wyłącznie najlepsze rozwiązania kulinarne.

 

  • 100% INSPIRACJI GWARANTUJEMY, że z tego pełnego inspiracji spotkania wyjedziecie z gotowymi do wdrożenia w waszym menu pomysłami.

Warsztaty poprowadzi
Adam Chrząstowski
Adam Chrząstowski

Obecnie Executive Chef Belvedere Catering w Warszawie. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Grecji, Szwajcarii, Holandii, Niemczech, Chinach. W Polsce w warszawskim hotelu Bristol, Sheraton Warsaw, hotelu Rialto. Od 2007 - 2019 współtworzył restauracje Ancora w Krakowie oraz Ed Red w Krakowie i Warszawie wyróżnione przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau. Od 2012 prowadzi działalność doradczą i szkoleniową w branży HoReCa pod nazwą Adam Chrząstowski Consulting. Prowadzi consultingi, audyty, warsztaty kulinarne oraz pokazy promocyjne w Polsce i za granicą.  2020- 2021 Dyrektor Kulinarny Hotelu Arłamów. Head Chef Bocuse d’Or Academy Poland, a od 2018 roku President Bocuse d’Or Academy Poland. W 2018 r. został wyróżniony przez Akademię Gastronomiczną w Polsce prestiżową nagrodą Mistrz Mistrzów. W 2011 r. wybrany głównym konsultantem kulinarnym w Departamencie Koordynacji Przewodnictwa Polski w Radzie Unii Europejskiej MSZ. Felietonista Food Service oraz adamchrzastowski.natemat.pl. Prowadzący programy kulinarne w Kuchni +, Adam Po Pracy, Adam Po Pracy 2, Adam Po Pracy 3, Adam w Sieci Patenty i Triki. Współautor książki „Gościnność od Kuchni". 

Weź udział
KOSZT UCZESTNICTWA

Ta wersja zawiera:

Koszt uczestnictwa w szkoleniu obejmuje:

  • Gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,
  • Drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach,
  • Przerwy kawowe i lunch.
 

Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!

Formularz kontaktowy