Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>
PROWADZĄCY
Adam Psurski
Adam Psurski

Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Doświadczenie zdobywał w licznych konkursach oraz na półrocznym stażu w Grecji. Właśnie tam na greckich wyspach nauczył się jak idealnie przyrządzać świeżo złowione ryby i owoce morza. Dlatego dziś w MOMO jako szef kuchni, restrykcyjnie dba o świeżość i prawidłowe „traktowanie” produktu. Prawie od początku istnienia restauracji MOMO tworzy specyfikę tego miejsca, dbająco o wysoką jakość produktów. Restauracja wyróżniona jest czapką w przewodniku Gault&Millau od początku istnienia rankingu w Polsce, czyli już od 5 lat.

CO WYRÓŻNIA NASZE WARSZTATY?
  • Warsztat kulinarny – uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem prowadzącego przygotują dania i poznają metody obróbki składników, które będą mogli wykorzystać w codziennej pracy szefa kuchni,
  • 100% interakcji – każdy z uczestników będzie mógł skonsultować każdy etap pracy z prowadzącym Adamem Psurski,
  • Żadnej zbędnej teorii – nie marnujemy Waszego czasu. Warsztaty poprowadzi ekspert, który pokaże wyłącznie najlepsze rozwiązania kulinarne.


     

Gwarantujemy, że z tego pełnego inspiracji spotkania wyjedziecie z gotowymi pomysłami!

PROFESJONALNE WARSZTATY KULINARNE TO:
  • Zaskakujące wykorzystanie produktów w myśl idei zero waste
  • Ciekawe połączenia składników – kilka pomysłów na jedno danie
  • Nowoczesne techniki przygotowywania potraw
  • Atrakcyjne formy podania i nietypowe wykończenie dań
  • Rentowne menu i prawidłowy food costs
PROGRAM WARSZTATÓW
CZĘŚĆ I

PREZENTACJA, OMÓWIENIE ORAZ DEGUSTACJA PRODUKTÓW

  1. Jeżowce
  2. Ślimaki morskie (rozkolec farbiarski, trąbik zwyczajny)
  3. Krewetki (Black Tiger, Vanamei, krewetki argentyńskie)
  4. Mule (mule holenderskie, hiszpańskie, sercówki, brzytwy, wongole)
CZĘŚĆ II

PRZYGOTOWANIE DAŃ Z OWOCÓW MORZA I RYB W MYŚL IDEI ZERO WASTE Z ODPADÓW PO OBRÓBCE WSTĘPNEJ

  1. Bulion rybny z Labraksem opiekanym w papierze, mulami i julienne z rzodkwi daikon i marchwi
  2. Azjatycka sałatka ze ślimaków morskich z kolendrą i piklowanym ogórkiem
  3. Pierożki won ton z pastą krewetek, palonym masłem, porem w bulionie krewetkowo - korzennym
  4. Surf and turf z rostbefu i smażonej macki kalmara z fondantem z batatów i ekstraktem z homara
A PONADTO:
  • Zdobędziesz szeroką wiedzę na temat owoców morza, ich przechowywania, obróbki oraz wykorzystywania produktu do maksimum
  • Dowiesz się wszystkiego na temat świeżości produktu jakim jest seafood
  • Poznasz najlepsze metody obróbki owoców morza i ryb oraz połączysz je z zaskakującymi składnikami, co przełoży się na wysokiej jakości smak kompletnych dań
  • Przygotujesz dania z owoców morza i ryb w myśl idei zero waste z odpadów po obróbce wstępnej
  • Podpatrzysz autorskie rozwiązania Adama Psurskiego w zakresie obróbki seafood’u i wyjedziesz z praktycznymi wskazówkami jak to dobrze robić we własnej restauracji
  • Otrzymasz wskazówki na temat odpowiedniego prezentowania dań, które powoduje, że gość „je już oczami”
  • Dowiesz się, w jaki sposób dbać o prawidłowy food cost potrawy przy jednoczesnym zachowaniu jej najwyższej jakości gwarantującej satysfakcje odwiedzających restaurację
TYLKO U NAS!

W trakcie warsztatów przećwiczysz tajniki kulinarne wykorzystywane przez Adama Psurskiego, który  od 5 lat jest Szefem Kuchni w wielokrotnie wyróżnianej w przewodniku Gault&Millau poznańskiej restauracji MOMO love at first bite, specjalizującej się w przygotowywaniu dań z owoców morza i ryb.

JEŻELI CHCESZ:
  • Zainspirować się technikami kulinarnymi stosowanymi przez Adama Psurskiego - Szefa Kuchni w wielokrotnie nagradzanej restauracji MOMO, która specjalizuje się w owocach morza i rybach,
  • Poznać nietypowe produkty, nauczyć się ich obróbki i komponować z nich dania, które zachwycą klientów,
  • Otrzymać fachowe wskazówki na co zwracać uwagę przy ocenie świeżości i jakości produktu i dowiedzieć się,  jak prawidłowo przechowywać i obrabiać owoce morza i ryby, aby  zapobiec marnotrawieniu produktów,
  • Nauczyć się tak komponować i prezentować dania, aby były nie tylko atrakcyjne dla klienta, ale również rentowne dla restauracji,

Weź udział w ekskluzywnych praktycznych warsztatach, podczas których pod okiem doświadczonego szefa kuchni przećwiczysz tajniki przygotowywania dań z produktów takich jak: ślimak morski, macka kalmara, labrax, homar.

PROFESJONALNE WARSZTATY DLA SZEFÓW KUCHNI

Owoce morza i ryby

Warsztat poprowadzi Adam Psurski - Szef Kuchni Restauracji MOMO love at first bite

KOSZT UCZESTNICTWA
KOSZT UCZESTNICTWA
  • Koszt uczestnictwa w szkoleniu wynosi 1399 zł. W ramach szkolenia każdy uczestnik otrzyma:

    • gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonych i cenionych specjalistów,

    • drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach,

    • poczęstunek, przerwy kawowe.
  •  

    Potrzebujesz informacji?
    Skontaktuj się z nami!

    Formularz kontaktowy