Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>
Termin i miejsce

Warsztaty odbędą się 25 lipca 2019 r. w Zakładzie Produkcyjnym Strauss Cafe Poland | Swadzim k/Poznania .

Opinie uczestników naszych warsztatów:

Szkolenie przeprowadzone profesjonalnie i rzeczowo.
Marcinów Zbigniew, Inpol-Papier Sp. z o.o.

W prosty sposób pokazane narzędzia, o których się mówi na `żywym` działającym organizmie.
Andrzej Kaszkiel, Inwido Production S.A.

Bardzo ciekawa formuła szkolenia połączenie formy teoretycznej z wizytą na hali produkcyjnej.
Mariusz Pecio, Metaltech

100% PRAKTYCZNYCH PORAD

Podczas warsztatów przytaczamy wyłącznie przykłady, które można zastosować bezpośrednio w swojej firmie prelegent na bieżąco tłumaczy, jak przystosować je do własnego obiektu

WYJĄTKOWE FIRMY

Wybieramy wyjątkowe przedsiębiorstwa z całej Polski, które wyróżniły się na tle konkurencji i mają najlepsze praktyki w procesach produkcyjnych w tym w optymalizacji, planowaniu czy zarządzaniu

Unikalne korzyści z udziału w naszych warsztatach:

PRACA NA ŻYWYM ORGANIZMIE

Zobaczysz, jak rozwiązania, o których mówi prowadzący działają w praktyce – na własnej skórze doświadczysz najwyższych standardów produkcyjnych podczas zwiedzania firmy Strauss Cafe Poland

FORMUŁA "CASE STUDY"

Nasi prelegenci koncentrują się na sprytnych i unikalnych rozwiązaniach stosowanych przez nich w praktyce, a które okazały się niezwykle sprawne i skutecznie funkcjonują

Warsztaty poprowadzi:
Stefan Czub
Stefan Czub

Od początku kariery zawodowej kieruje dużymi zespołami pracowników. W firmie Strauss Cafe Poland pracuje od 22 lat, najpierw na stanowisku szefa produkcji i kierując zespołem technologicznym, który był również zespołem R&D. Obecnie zajmuje stanowisko Kierownika Zakładu Produkcyjnego. Od 6 lat koordynuje działania związane z wdrażaniem systemów Lean w zakładzie.

Katarzyna Malina
Katarzyna Malina

Dyrektor Personalny Strauss Cafe Poland od 2019. Wcześniej przez kilka lat pełniła funkcje związane z wdrażaniem narzędzi Lean oraz budowaniem kultury ciągłego doskonalenia. W Strauss Cafe Poland Sp. z o.o. zajmowała się implementacją Performance Management, kaskadowaniem celów i wskaźników oraz prowadzeniem projektów doskonalących procesy oraz systemy. Obecnie koordynuje obszar HR oraz Lean przykładając dużą wagę do rozwoju kompetencji związanych z ciągłym doskonaleniem.

Program warsztatów
Część 1

Jak doskonalić procesy produkcyjne wykorzystując scentralizowane systemy zarządzania? Przegląd rozwiązań stosowanych w fabryce Strauss Cafe Poland

  • System Kaizen w praktyce – jak przy pomocy pomysłów czy sugestii pracowników poprawić organizację pracy i zwiększyć zaangażowanie pracowników?
  • Wybrane narzędzia koncepcji Lean i 5S wykorzystywane w fabryce do realizacji zamierzonych celów produkcyjnych – co sprawdzi się w zależności od celu jaki chcemy osiągnąć?
  • Które elementy TPM sprawdzą się w organizacji działań prewencyjnych oraz poprawy współpracy na linii Produkcja – Utrzymanie Ruchu?
  • Jak połączyć dwa systemy na jednej linii? Analiza rozwiązania Kanban wdrożonego na części linii produkcyjnej funkcjonującego w Strauss Cafe

Case study: Proces planowania produkcji na przykładzie wdrożonego systemu.

Część 2

Jak Strauss Cafe udało się zwiększyć efektywność działu produkcji o kilkanaście procent?

  • Od czego zacząć przeorganizowanie produkcji w celu usprawnienia obiegu produktów w poszczególnych etapach procesu produkcyjnego?
  • Jak powinien wyglądać proces projektowania zmian na hali produkcyjnej? Uwzględnienie specyfiki i celów rozwojowych firmy
  • Jak mierzyć wskaźnik OEE i interpretować wyniki na codziennych spotkaniach zespołu produkcyjnego, aby osiągnąć wzrost?
  • Praktyczne zastosowanie teorii ograniczeń w Zakładzie Produkcyjnym Strauss Cafe- z jakimi problemami na co dzień boryka się Dyrektor Produkcji (np. konserwacje maszyny, urlopy, przestoje) i jak sobie z nimi radzi?
Część 3

Struktura oraz organizacja pracy w Dziale Operacyjnym – Produkcja, Technika, Jakość – przykład wdrożenia koncepcji Zespołów Autonomicznych oraz Liderów

  • Koncepcja zarządzania pracownikami oraz zakres odpowiedzialności poszczególnych pracowników w zależności od zajmowanego stanowiska
  • Jak przeszkolić ludzi, aby działy produkcji i utrzymania ruchu nie stanowiły wąskiego gardła i dobrze ze sobą współpracowały?
  • Jak tworzyć Zespoły Autonomiczne i jak dobierać do nich osoby, aby mieć pewność, że wypracowane przez nie rozwiązania będą najlepsze i przyniosą oczekiwane efekty?
  • Jak wybierać i szkolić liderów, aby byli dobrymi orędownikami zmiany?
  • Jak układać współpracę pomiędzy poszczególnymi działami w celu niwelowania nieporozumień, aby osiągać wspólne cele biznesowe?
Podczas warsztatów w zakładzie produkcyjnym Strauss Cafe Poland Dyrektor Produkcji - Pan Stefan Czub - opowie i pokaże na przykładach z własnej praktyki:
  • Dlaczego zdecydował się na wdrożenie jednego kompleksowego systemu zarządzania?
  • Jak przygotować zespół do wdrożenia zmiany – z jakimi problemami trzeba się zmierzyć na początku i jak sobie z nimi radzić?
  • Jak dobrać elementy Lean Manufacturing do zamierzonych celów produkcyjnych oraz dlaczego na wybranym fragmencie produkcji Dyrektor zdecydował się wdrożyć system Kanban?
  • Jak skutecznie utrzymać i doskonalić narzędzia, aby przynosiły zamierzone efekty - jakie znaczenie ma konsekwencja w utrzymaniu wysokiego standardu funkcjonowania systemów?
  • TPM czyli Towarzystwo Przyjaciół Maszyn jako element prewencji i poprawy współpracy na linii Produkcja – Maintenance
  • Jak wygląda organizacja struktury na produkcji, która pozwala na realizację zamierzonych wysokich osiągów jakościowych i ilościowych?
  • W jaki sposób system KAIZEN może pomóc przy budowaniu systemu premiowego dla pracowników?
  • Kiedy system sugestii pracowniczych może stać się efektywnym narzędziem angażowania i lojalizowania pracowników, a kiedy nie warto w niego inwestować?
  • Jak wdrożenie kompleksowego systemu zarządzania opartego na wiedzy i doświadczeniu Kierownika Produkcji pomaga w planowaniu i optymalizacji  procesów produkcyjnych?
Uwaga!

Podczas tego wyjątkowego spotkania bezpośrednio w firmie Strauss Cafe zobaczycie działające procesy produkcyjne i dowiecie się, jakie rozwiązania je usprawniły i wpłynęły na poprawę wskaźników.

Ta unikatowa formuła gwarantuje wymianę dobrych praktyk i konkretne pomysły oraz inspiracje do wdrożenia w swoich działach produkcji!

Jeżeli chcesz:
  • Poznać metody TPM, 5S, Kaizen, Kanban, dzięki którym zakład produkcyjny Strauss Cafe Poland realizuje niemal 100% zamówień w planowanym terminie dostawy dla Klientów,
  • Podpatrzeć systemy, dzięki którym jest możliwa natychmiastowa identyfikacja odchylenia od planu, co pozwala szybko przeplanować produkcję,
  • Dowiedzieć się, jak krok po kroku wdrażać sprawdzone rozwiązania w zakresie zarządzania produkcją i jakie problemy podczas tego mogą się pojawić,

Zapraszamy na wyjątkowe, praktyczne spotkanie!

We współpracy z:

Strauss Cafe

Redakcja Menedżer Produkcji poleca!
 

Menedżer Produkcji

 

Profesjonalne Warsztaty Szefów Produkcji

Jak skutecznie optymalizować produkcję i organizować procesy na przykładzie rozwiązań stosowanych w fabryce Strauss Cafe Poland?

Koszt uczestnictwa:
KOSZT UCZESTNICTWA

1699 zł netto

1099 zł netto

  • Koszt uczestnictwa w szkoleniu wynosi 1699 zł. W ramach szkolenia każdy uczestnik otrzyma:

    • Gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,

    • Drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach,

    • Prezentację szkoleniową w wersji elektronicznej.
 

Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!

Formularz kontaktowy