Propagatorka świadomego odżywiania i zdrowego stylu życia. Interesuje się wpływem diety na zdrowie, stawiając na holistyczne podejście do pacjenta, które uwzględnia ciało, umysł i duszę. Dąży do zmiany steoretypowego myślenia, że dietetyk układa tylko jadłospisy. Podkreśla, że zdrowie to nie tylko to co spożywamy, ale jak śpimy, trenujemy, postrzegamy świat. Te wszystkie elementy w znacznym stopniu wpływają na nasze samopoczucie oraz kondycję psychofizyczną. Jest zwolenniczką naturalnych metod profilaktycznych i leczniczych. Z założenia uważa, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Prowadzi warsztaty zdrowego gotowania dla osób dorosłych jak i dzieci, również z różnymi niepełnosprawnościami, wykłady, szkolenia zarówno online jak i stacjonarnie. Dzięki rozległej wiedzy medycznej zarówno zdobytej na kierunkach dietetycznych jak i pielęgniarskim pracuje z osobami niepełnosprawnymi o szerokim spektrum złożoności choroby oraz ich rodzinami, Udziela wsparcia dietetycznego osobom z celiakią, na diecie bezglutenowej, dzieciom z zaburzeniami ze spektrum autyzmu, osobom z EB i chorym wymagającym wsparcia dietetycznego. Pracuje z dziećmi z wybiorczością pokarmową, zaburzeniami połykania i innymi trudnościami. Dzięki rozległej wiedzy medycznej i doświadczeniu, wspiera dzieci i rodziców w walce o zdrowie, dostosowując swoje podejście do indywidualnych potrzeb każdego pacjenta.