Odznaczony złotą odznaką „Za zasługi w rozwoju Rzemiosła Wielkopolskiego".
Doświadczenie zdobywał na wielu stażach i szkoleniach we Francji, Włoszech, Wielkiej Brytanii oraz Hiszpanii. Zdobyte doświadczenie, jako Head Pastry Chef na wyspie Jersey UK w restauracji MICHELIN* stared oraz własne odkrywanie kreacji smaków i stylizacji produktów cukierniczych uczyniło go ekspertem cukiernictwa restauracyjnego.
Juror w krajowych i międzynarodowych konkursach cukierniczy. W 2016 odznaczony tytułem Branżowa Osobowość Roku.
Trener profesjonalistów, młodych cukierników oraz uczniów szkół cukierniczych na konkursy krajowe i międzynarodowe. Wykładowca w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI w Łodzi oraz The Kitchen Studio w Poznaniu.
Od 2020 ekspert cukiernictwa w międzynarodowej organizacji WorldSkills promującej zawody techniczne oraz rzemiosło.