Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>

Organizator:

    
 

Desery restauracyjne – monoporcje

Jak z wykorzystaniem najnowszych technik i trendów cukierniczych stworzyć efektowne i proste w przygotowaniu desery?

Profesjonalne warsztaty cukiernicze z Kingą Filipowicz

Jeżeli:
  • szukasz pomysłów na stworzenie karty deserów w okresie jesienno-zimowym,
  • chcesz poszerzyć swoją kartę o efektowne i nieskomplikowane desery, które podbiją serca i podniebienia Twoich Klientów,
  • chcesz nauczyć się techniki przygotowywania deserów-monoporcji i zdobyć wiedzę prosto z Paryża, od prowadzącej, która szkoliła się w Le Cordon Blue, i pod jej okiem stworzyć m.in. makaroniki i ptysie,
  • chcesz wzbogacić swój warsztat i nauczyć się przygotowywania i serwowania deserów-monoporcji o nieszablonowych kompozycjach smakowych, takich jak np. dynia i przyprawy korzenne,
  • szukasz precyzji w cukiernictwie i zwracasz uwagę na to, jak wyglądają desery i ciasta,

To weź udział w autorskich warsztatach, podczas których pod okiem Kingi Filipowicz poznasz tajniki pracy, przećwiczysz techniki przygotowywania atrakcyjnych deserów, które docenią Twoi klienci i które zachwycą również Ciebie!

Profesjonalne warsztaty cukiernicze „Desery restauracyjne – monoporcje” to:
  • atrakcyjne i nowoczesne formy wykonywania deserów,
  • najnowsze techniki dekoratorskie i zdobnicze w cukiernictwie,
  • zaskakujące i nietuzinkowe kompozycje smakowe,
  • nieszablonowe połączenia smaków,
  • wiedza skąd czerpać jakościowe produkty i jak być precyzyjnym w cukiernictwie,
  • zachwycające propozycje podania monoporcji.

TYLKO U NAS!

Poznasz sposoby na stworzenie prostych i przystępnych monoporcji, które z łatwością wprowadzisz do swojej karty.
Podpatrzysz sprawdzone i autorskie receptury cukiernicze Kingi Filipowicz, która od ponad 13 lat zdobywa wiedzę w zakresie cukiernictwa i się nią dzieli.
Otrzymasz praktyczne porady dotyczące przygotowywania zarówno deserów, jak ich serwowania na talerzu.
Program warsztatów „Desery restauracyjne – monoporcje”
Moduł I
Część wykładowa (1h)

  • Najnowsze trendy w formie ciastek monoporcyjnych, którą może przybrać nie tylko ciastko musowe z polewą lustrzaną, ale każda inna forma cukiernicza.
  • Wyjaśnienie zasad pracy i zastosowanych technik.
Moduł II
Warsztat praktyczny (6h)

Wszyscy uczestnicy warsztatów w praktyczny sposób wykorzystają wiedzę zdobytą w części teoretycznej i samodzielnie przygotują wyjątkowe desery.

DESERY RESTAURACYJNE

  • 3 musy w słoiczkach:
    • Deser matcha z sezonowymi owocami
    • panna cotta/ mus malinowy z czerwonym winem
    • Mus z pieczonej dyni i przyprawami korzennymi/dynia hokkaido, mascarpone, imbir, cynamom, gałka muszkatołowa, orzechy pekan, krem śmietankowy
  • Ptyś z kruszonką, krem chałwowy, czarna porzeczka
    • Ciasto parzone
    • Czekoladowy Craquelin
    • Krem: Śmietanka, mascarpone, chałwa
    • Frużelina z czarnej porzeczki
    • Palona beza do dekoracji
  • Makaroniki mango i przyprawy korzenne.
    • Ganache mango
    • Makaroniki
  • Monoporcja karmel / wiśnia / czekolada / biszkopt kawowy / zamsz.
    • Mus z gorzkiej czekolady
    • Karmel orzechowy z wiśniami
    • Biszkopt kakaowy z wiśniami
    • Zamsz
  • Monoporcja szarlotka / kruchy spód / compote jabłkowo-karmelowy / krem waniliowy / glazura neutralna.
    • Compote jabłkowo-karmelowy
    • Krem waniliowy
    • Kruchy spód
    • Glazura naturalna
Co wyróżnia nasze warsztaty?
  • Warsztat kulinarny – uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem prowadzącego przygotują desery, które będą mogli z łatwością wykorzystać w codziennej pracy szefa kuchni, kucharza, cukiernika lub restauratora.
  • 100% interakcji – każdy z uczestników będzie mógł skonsultować każdy etap pracy z Kingą Filipowicz.
  • Żadnej zbędnej teorii – nie marnujemy Waszego czasu. Warsztaty poprowadzi ekspert, który pokaże wyłącznie najlepsze i sprawdzone rozwiązania cukiernicze.
Warsztaty poprowadzi:
Kinga Filipowicz
Kinga Filipowicz

Od ponad 13 lat prowadzi szkolenia cukiernicze w Instytucie Sztuki Kulinarnej (różny stopień zaawansowania) – ponad 500 szkoleń i 6000 przeszkolonych osób, w tym pracownicy-cukiernicy cukierni i hoteli. W Paryżu szkoliła się w Le Cordon Blue z wykonywania ptysiów, eklerów, makaroników, wypieków drożdżowych, ciast francuskich oraz tart. Dodatkowo ukończyła kurs certyfikacyjny w Kica Kyiv International Culinary Academy (eklery). Prowadzone szkolenia to zarówno pojedyncze tematy, jak i cały cykl cukierniczy (wiedza przekrojowa) od deserów, poprzez torty, aż do monoporcji z wykorzystywaniem elementów kuchni molekularnej. Prowadzi tematyczne webinary i kursy online. Autorka bloga conadeser.pl. Autorka treści cukierniczych na blogu składbananow.pl. Cyklicznie występuje jako ekspert z zakresu cukiernictwa w Pytanie na śniadanie.

Lokalizacja

FOOD CONTENT STUDIO by Bartosz Dziamski
Kościelna 43, lok. 5
60-537 Poznań
 

Koszt uczestnictwa

OSTATNIE MIEJSCA W PRZEDSPRZEDAŻY!

Przy zgłoszeniu do 03 listopada2024 r.- taniej o 500 zł netto!

Udział STANDARD

Poznań

26.11.2024

Koszt uczestnictwa w szkoleniu wynosi 2499 zł netto i obejmuje:

  • Gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,
  • Drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach,
  • Prezentację szkoleniową w wersji elektronicznej.
 

Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!

Formularz kontaktowy