Organizator:
To weź udział w autorskich warsztatach, podczas których pod okiem Kingi Filipowicz poznasz tajniki pracy, przećwiczysz techniki przygotowywania atrakcyjnych i nowoczesnych deserów, które docenią Twoi klienci i które zachwycą również Ciebie!
Od ponad 13 lat prowadzi szkolenia cukiernicze w Instytucie Sztuki Kulinarnej (różny stopień zaawansowania) – ponad 500 szkoleń i 6000 przeszkolonych osób, w tym pracownicy-cukiernicy cukierni i hoteli. W Paryżu szkoliła się w Le Cordon Blue z wykonywania ptysiów, eklerów, makaroników, wypieków drożdżowych, ciast francuskich oraz tart. Dodatkowo ukończyła kurs certyfikacyjny w Kica Kyiv International Culinary Academy (eklery). Prowadzone szkolenia to zarówno pojedyncze tematy, jak i cały cykl cukierniczy (wiedza przekrojowa) od deserów, poprzez torty, aż do monoporcji z wykorzystywaniem elementów kuchni molekularnej. Prowadzi tematyczne webinary i kursy online. Autorka bloga conadeser.pl. Autorka treści cukierniczych na blogu składbananow.pl. Cyklicznie występuje jako ekspert z zakresu cukiernictwa w Pytanie na śniadanie.
Najnowsze trendy w formie ciastek monoporcyjnych, którą to formę może przybrać nie tylko ciastko musowe z polewą lustrzaną, ale każda inna forma cukiernicza.
Wyjaśnienie zasad pracy i zastosowanych technik.
Wszyscy uczestnicy warsztatów w praktyczny sposób wykorzystają wiedzę zdobytą w części teoretycznej i samodzielnie przygotują wyjątkowe desery.
Deser MONT BLANC - BEZA / KUMKWAT / KASZTAN
Mini Bezy - BEZA / RABARBAR / HIBISKUS /POMARAŃCZE
Makaroniki w formie monoporcji – MANGO / PRZYPRAWY KORZENNE
Tartaletki – MIGDAŁY / CYTRYNY / MIĘTA
PTYSIE z kruszonką – POMARAŃCZE / KOKOS / BEZA
GORZKA CZEKOLADA / WIŚNIA / ORZECH LASKOWY
CZARNA PORZECZKA / MAK / CYTRYNA / JOGURT
Koszt uczestnictwa w szkoleniu wynosi 2199 zł netto i obejmuje:
Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!