Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>

Organizator:

    
 

Desery restauracyjne – monoporcje

Jak z wykorzystaniem najnowszych technik i trendów cukierniczych stworzyć efektowne i proste w przygotowaniu desery?

Profesjonalne warsztaty cukiernicze z Kingą Filipowicz

Jeżeli:
  • szukasz pomysłów na stworzenie karty deserów w okresie wiosenno-letnim,
  • chcesz poszerzyć swoją kartę o efektowne i nieskomplikowane desery, które podbiją serca i podniebienia Twoich Klientów,
  • chcesz nauczyć się techniki przygotowywania deserów-monoporcji i zdobyć wiedzę prosto z Paryża, od prowadzącej, która szkoliła się w Le Cordon Blue i pod jej okiem stworzyć m.in. ptysie i bezy
  • chcesz wzbogacić swój warsztat i nauczyć się przygotowywania i serwowania deserów-monoporcji o nieszablonowych kompozycjach smakowych, takich jak np. kumkwat, kasztan, mango, przyprawy korzenne lub biszkopt cytrynowy z makiem,
  • szukasz precyzji w cukiernictwie i zwracasz uwagę na to, jak wyglądają desery i ciasta,

To weź udział w autorskich warsztatach, podczas których pod okiem Kingi Filipowicz poznasz tajniki pracy, przećwiczysz techniki przygotowywania atrakcyjnych i nowoczesnych deserów, które docenią Twoi klienci i które zachwycą również Ciebie!

Warsztaty poprowadzi:
Kinga Filipowicz
Kinga Filipowicz

Od ponad 13 lat prowadzi szkolenia cukiernicze w Instytucie Sztuki Kulinarnej (różny stopień zaawansowania) – ponad 500 szkoleń i 6000 przeszkolonych osób, w tym pracownicy-cukiernicy cukierni i hoteli. W Paryżu szkoliła się w Le Cordon Blue z wykonywania ptysiów, eklerów, makaroników, wypieków drożdżowych, ciast francuskich oraz tart. Dodatkowo ukończyła kurs certyfikacyjny w Kica Kyiv International Culinary Academy (eklery). Prowadzone szkolenia to zarówno pojedyncze tematy, jak i cały cykl cukierniczy (wiedza przekrojowa) od deserów, poprzez torty, aż do monoporcji z wykorzystywaniem elementów kuchni molekularnej. Prowadzi tematyczne webinary i kursy online. Autorka bloga conadeser.pl. Autorka treści cukierniczych na blogu składbananow.pl. Cyklicznie występuje jako ekspert z zakresu cukiernictwa w Pytanie na śniadanie.

Profesjonalne warsztaty cukiernicze „Desery restauracyjne – monoporcje” to:
  • atrakcyjne i nowoczesne formy wykonywania deserów,
  • najnowsze techniki dekoratorskie i zdobnicze w cukiernictwie,
  • zaskakujące i nietuzinkowe kompozycje smakowe,
  • nieszablonowe połączenia smaków,
  • wiedza skąd czerpać jakościowe produkty i jak być precyzyjnym w cukiernictwie,
  • zachwycające propozycje podania monoporcji.
TYLKO U NAS!
  • Poznasz sposoby na stworzenie prostych i przystępnych monoporcji, które z łatwością wprowadzisz do swojej karty.
  • Podpatrzysz sprawdzone i autorskie receptury cukiernicze Kingi Filipowicz, która od ponad 13 lat zdobywa wiedzę w zakresie cukiernictwa i się nią dzieli.
  • Otrzymasz praktyczne porady dotyczące przygotowywania zarówno deserów, jak ich serwowania na talerzu.
Program warsztatów „Desery restauracyjne – monoporcje”
Moduł I
Część wykładowa (1h)

Najnowsze trendy w formie ciastek monoporcyjnych, którą to formę może przybrać nie tylko ciastko musowe z polewą lustrzaną, ale każda inna forma cukiernicza.

Wyjaśnienie zasad pracy i zastosowanych technik.

Moduł II
Warsztat praktyczny (6h)

Wszyscy uczestnicy warsztatów w praktyczny sposób wykorzystają wiedzę zdobytą w części teoretycznej i samodzielnie przygotują wyjątkowe desery.

DESERY RESTAURACYJNE (monoporcje):

Deser MONT BLANC - BEZA / KUMKWAT / KASZTAN

  • Czekoladowe spody bezowe
  • Kandyzowany kumkwat
  • Krem chantilly
  • Krem kasztanowy

Mini Bezy - BEZA / RABARBAR / HIBISKUS /POMARAŃCZE

  • beza
  • krem hibiskus, biała czekolada
  • żelka rabarbar-pomarańcza

Makaroniki w formie monoporcji – MANGO / PRZYPRAWY KORZENNE

  • Ganache mango
  • Makaroniki

Tartaletki – MIGDAŁY / CYTRYNY / MIĘTA

  • Ciasto kruche
  • Krem migdałowy
  • Krem cytrynowy
  • Świeże owoce cytrynowe

PTYSIE z kruszonką – POMARAŃCZE / KOKOS / BEZA

  • Ciasto parzone
  • Craquelin
  • Krem kokosowy
  • Frużelina pomarańczowa
  • Beza włoska do dekoracji

DESERY MONOPORCJE

GORZKA CZEKOLADA / WIŚNIA / ORZECH LASKOWY

  • Mus czekoladowy
  • Ciasto biszkoptowe
  • Confit z wiśni
  • Mus czekoladowy
  • Glaze z ciemnej czekolady

CZARNA PORZECZKA / MAK / CYTRYNA / JOGURT

  • Żelka z czarnej porzeczki
  • Mus jogurtowy z makiem
  • Biszkopt cytrynowy z makiem
  • Glazura naturalna
Co wyróżnia nasze warsztaty?
  • Warsztat kulinarny – uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem prowadzącego przygotują desery, które będą mogli z łatwością wykorzystać w codziennej pracy szefa kuchni, kucharza, cukiernika lub restauratora.
  • 100% interakcji – każdy z uczestników będzie mógł skonsultować każdy etap pracy z Kingą Filipowicz.
  • Żadnej zbędnej teorii – nie marnujemy Waszego czasu. Warsztaty poprowadzi ekspert, który pokaże wyłącznie najlepsze i sprawdzone rozwiązania cukiernicze.
Koszt uczestnictwa
WERSJA STANDARD

Koszt uczestnictwa w szkoleniu wynosi 2199 zł netto i obejmuje:

  • Gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,
  • Drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach,
  • Prezentację szkoleniową w wersji elektronicznej.
 

Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!

Formularz kontaktowy