Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>

Organizator:

    
 

PROFESJONALNE WARSZTATY CUKIERNICZE

Desery restauracyjne na lato

Jak z wykorzystaniem najnowszych technik i trendów stworzyć desery, które wytrzymają wysokie temperatury w okresie upałów i zaskoczą Twoich gości niesamowitym smakiem?

Warsztaty poprowadzi Kinga Filipowicz

Jeżeli:
  • szukasz pomysłów na desery letnie, które wytrzymają wysokie temperatury w okresie upałów i już więcej nie będziesz musiał obawiać się faux-pas,
  • chcesz poszerzyć swoją kartę o efektowne i nieskomplikowane desery, które podbiją serca i podniebienia Twoich Klientów,
  • chcesz nauczyć się najnowszych technik przygotowywania deserów i dowiedzieć się jak stworzyć, np. bezę w formie eklera,
  • chcesz wzbogacić swój warsztat o międzynarodową wiedzę, np. z Paryża, gdzie w Le Cordon Blue szkoliła się prowadząca,
  • nauczyć się przygotowywania i serwowania deserów o nieszablonowych i modnych kompozycjach smakowych, takich jak np. pistacja, bazylia,
  • szukasz precyzji w cukiernictwie i zwracasz uwagę na to, jak wyglądają desery i ciasta,

To weź udział w autorskich warsztatach, podczas których pod okiem Kingi Filipowicz poznasz tajniki pracy, przećwiczysz techniki przygotowywania atrakcyjnych i nowoczesnych deserów, które docenią Twoi klienci i które zachwycą również Ciebie!

Praktyczne warsztaty cukiernicze z Kingą Filipowicz to:
  • atrakcyjne i nowoczesne formy wykonywania deserów,
  • najnowsze techniki dekoratorskie i zdobnicze w cukiernictwie,
  • zaskakujące i nietuzinkowe kompozycje smakowe,
  • nieszablonowe połączenia smaków i kształtów,
  • wiedza skąd czerpać jakościowe produkty i jak być precyzyjnym w cukiernictwie.

TYLKO U NAS!

Podpatrzysz sprawdzone i autorskie receptury cukiernicze Kingi Filipowicz, która od ponad 13 lat zdobywa i dzieli się wiedzą z zakresu cukiernictwa.

Dodatkowo zgłaszając udział w szkoleniu w wersji premium otrzymasz e-book stworzony przez prowadzącą o tajnikach GANACHE!

Program warsztatów
Moduł I
Część wykładowa

Desery letnie, które wytrzymają wysokie temperatury.

Wyjaśnienie zasad pracy i zastosowanych technik.

Moduł II
Warsztat praktyczny

Wszyscy uczestnicy warsztatów w praktyczny sposób wykorzystają wiedzę zdobytą w części teoretycznej i samodzielnie przygotują wyjątkowe desery.

  • BEZA w formie eklery Pistacja/Truskawka
  • MALINOWA CHMURKA w formie kruchej monoporcji: ciastko kruche/beza/krem waniliowy/galaretka
  • BAZYLIOWY DESER z rabarbarem i borówkami
  • PTYSIE Leśny mech z jagodowym wnętrzem
  • MAKARONIKI czekolada i porzeczka

Dodatek specjalny dla uczestników dostępny tylko w wersji superpremium

TOOLBOX SZEFA KUCHNI – GANACHE

Uczestnik otrzyma e-book stworzony przez prowadzącą o tajnikach tworzenia ganache – kremu czekoladowego.

W poradniku znajdziesz odpowiedzi na pytania, takie jak:
  • Jakie są rodzaje ganache?
  • Jakich składników użyć do stworzenia idealnego kremu?
  • Gdzie można stosować ganache? – nietypowe przykłady użycia.
  • Jak przygotować idealną konsystencję kremu? – sprawdzone techniki.
  • Jakich rodzajów czekolady użyć, aby ganache był smaczny i aksamitny?
  • Jakie proporcje zastosować, aby otrzymać, np. polewę lub drip na torcie?
  • Trzy przepisy na perfekcyjny ganache.
Warsztaty poprowadzi:
Kinga Filipowicz
Kinga Filipowicz

Od ponad 13 lat prowadzi szkolenia cukiernicze w Instytucie Sztuki Kulinarnej (różny stopień zaawansowania) – ponad 500 szkoleń i 6000 przeszkolonych osób, w tym pracownicy-cukiernicy cukierni i hoteli. W Paryżu szkoliła się w Le Cordon Blue z wykonywania ptysiów, eklerów, makaroników, wypieków drożdżowych, ciast francuskich oraz tart. Dodatkowo ukończyła kurs certyfikacyjny w Kica Kyiv International Culinary Academy (eklery). Prowadzone szkolenia to zarówno pojedyncze tematy, jak i cały cykl cukierniczy (wiedza przekrojowa) od deserów, poprzez torty, aż do monoporcji z wykorzystywaniem elementów kuchni molekularnej. Prowadzi tematyczne webinary i kursy online. Autorka bloga conadeser.pl. Autorka treści cukierniczych na blogu składbananow.pl. Cyklicznie występuje jako ekspert z zakresu cukiernictwa w Pytanie na śniadanie.

Koszt uczestnictwa

OSTATNIE MIEJSCA!

Przy zgłoszeniu do 22 czerwca 2024 r. - taniej o 100 zł netto!

Udział STANDARD

Poznań

24.06.2024

Koszt uczestnictwa w szkoleniu obejmuje:

  • Gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,
  • Drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach.
Udział PREMIUM

Poznań

24.06.2024

Koszt uczestnictwa w szkoleniu obejmuje:

  • Gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,
  • Drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach,
  • TOOLBOX SZEFA KUCHNI – GANACHE.
 

Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!

Formularz kontaktowy