Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>

Patronat:

restauracje catering/

 

PROFESJONALNE WARSZTATY CUKIERNICZE

Nowoczesne Techniki i Trendy w Cukiernictwie 2020 – Monoporcje

Współczesna forma i kompozycja smakowa deserów indywidualnych

Jeżeli chcesz:
  • poszerzyć swoją kartę o efektowne i nieskomplikowane desery, które podbiją serca i podniebienia Twoich Klientów,
  • dowiedzieć się od doświadczonego prelegenta jak można przygotować desery zgodne z najnowszymi trendami,
  • wzbogacić swój warsztat o najnowsze techniki przygotowywania i serwowania deserów m.in. wegańskich,
  • pod okiem doświadczonego prelegenta wykonać nieszablonowe desery,

Weź udział w ekskluzywnych praktycznych warsztatach, podczas których pod okiem Michała Doroszkiewicza poznasz tajniki i przećwiczysz techniki przygotowywania atrakcyjnych i nowoczesnych deserów, które docenią Twoi klienci!

Profesjonalne warsztaty cukiernicze „Nowoczesne Techniki i Trendy w Cukiernictwie 2020” to:
  • atrakcyjne i nowoczesne formy wykonywania deserów
  • najnowsze techniki dekoratorskie i zdobnicze w cukiernictwie
  • zaskakujące i nietuzinkowe kompozycje smakowe
  • nieszablonowe połączenia smaków i tekstur
  • deser uwzględniający zmiany w stylu odżywiania – deser wegański!
Program warsztatów
CZĘŚĆ I

Współczesne techniki przygotowywania deserów

  • Jak za pomocą nieoczywistych dodatków i odpowiednich technik zmienić powszechnie serwowane desery w nowoczesne pełne niespodzianek pozycje wybierane przez Klientów?
  • Wszechstronne i niezawodne sposoby na wykorzystanie czekolady, dzięki nowoczesnym technikom obróbki.
  • Sprawdzone przepisy na każdą okazję w niecodziennych odsłonach, które oczarują Klientów.
  • Jakie kompozycje smakowe i trendy w cukiernictwie będą obowiązywać w 2020 roku?
  • Jak wyeliminować podstawowe błędy popełniane przez szefów kuchni przy przygotowywaniu deserów?
  • Jak zaskoczyć naszych Gości? Pokażemy, dzięki jakim trikom technicznym deser może wyglądać zjawiskowo, a proste składniki nabiorą szlachetności.
  • Odpowiedź na potrzeby klientów – deser wegański.
CZĘŚĆ II

Warsztat praktyczny

  • Uczestnicy warsztatów samodzielnie przygotują wyjątkowe desery z wykorzystaniem wszystkich technik omawianych na warsztacie

 

  • KOMPOZYCJE DESERÓW:
    • MATCHA / YUZU / ŚMIETANKA 
      • biszkopt zielona herbat
      • mus yuzu
      • konfitura owoce cytrusowe
      • chantilly
    • TRUSKAWKA / KOKOS / BAZYLIA - vege
      • konfitura truskawka - bazylia
      • sable migdał
      • mus kokos
      • beza
    • GRUSZKA / MIGDAŁ / KARMEL
      • konfitura gruszka/bergamotka
      • biszkopt miodowy
      • mus biała czekolada migdał
      • słony karmel
      • polewa czekoladowa
    • CZEKOLADA / JEŻYNA / PRAŻYNKA 
      • mus czekolada deserowa
      • browne - gluten free
      • konfitura jeżyna 
      • prażynka orzech pekan
      • glazura kakaowa
Co wyróżnia nasze warsztaty?
  • Warsztat kulinarny – uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem prowadzącego przygotują desery i poznają metody obróbki składników, które będą mogli wykorzystać w codziennej pracy
  • 100% interakcji – każdy z uczestników będzie mógł skonsultować każdy etap pracy z prowadzącym Michałem Doroszkiewiczem
  • Żadnej zbędnej teorii – nie marnujemy Twojego czasu. Warsztaty poprowadzi ekspert, który pokaże wyłącznie najlepsze rozwiązania kulinarne
Warsztaty poprowadzi:
Michał Doroszkiewicz
Michał Doroszkiewicz

„Im bardziej i dłużej poznaję świat słodkości, tym bardziej mnie fascynuje. Mogę śmiało powiedzieć, że ciastkarstwo-cukiernictwo stało się moją życiową pasją”

Właściciel doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa Pastry Lab Michał Doroszkiewicz. Wieloletni wykładowca w Akademii Zeelandia, doradca kreatywny w firmie Zeelandia. Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywca III miejsca na Lodowym Pucharze Świata w Rimini 2014 Coppa del Mondo della Galateria, zdobywca III miejsca Mistrzostw Świata w Lodziarstwie w Shanghai 2015 – Marco Polo International Gelato Cup oraz Team manager reprezentacji Polski Coppa del Mondo della Galateria w Rimini 2016. Wielokrotny reprezentant kraju w Coupe du Monde de la Patisserie w Lyon oraz Culinary World Cup w Erfurt – brązowy medalista. Trener profesjonalistów, młodych cukierników oraz uczniów szkół cukierniczych na konkursy krajowe i międzynarodowe. Odznaczony złotą odznaką „Za zasługi w rozwoju Rzemiosła Wielkopolskiego". Doświadczenie zdobywał na wielu stażach we Francji, Włoszech, Wielkiej Brytanii oraz Hiszpanii. Zdobyte doświadczenie, jako Head Pastry Chef na wyspie Jersey UK w restauracji MICHELIN* stared oraz własne odkrywanie kreacji smaków i stylizacji produktów cukierniczych uczyniło go ekspertem cukiernictwa restauracyjnego. Juror w krajowych i międzynarodowych konkursach cukierniczy. W 2016 odznaczony tytułem Branżowa Osobowość Roku. Wykładowca w prestiżowej Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI w Łodzi.  Team menager w konkursie Coupe du Monde de la Patisserie - European Cup  w  Turyn 2018 z nominacją do finału konkursu Coupe du Monde de la Patisserie - w Lyonie 2019.

Termin i miejsce

Poznań, 30.03.2020 r.
The Kitchen Studio Kulinarne, ul. Wichrowa 18a

Koszt uczestnictwa
KOSZT UCZESTNICTWA
  • Koszt uczestnictwa w szkoleniu wynosi 1599 zł. W ramach szkolenia każdy uczestnik otrzyma:

    • Gwarancję uczestnictwa w praktycznym szkoleniu prowadzonym przez doświadczonego i cenionego specjalistę,

    • Drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu,

    • Poczęstunek.
PRZEDSPRZEDAŻ!

Niższa cena przy zgłoszeniu do 29 lutego 2020 r.!
Tylko 1299 zł netto (zamiast 1599 zł netto)!

Poznań

30.03.2020

 

Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!

Formularz kontaktowy