Uwaga! Sprzedaż szkolenia zakończyła się!

Patronat:

restauracje catering/

 

PROFESJONALNE WARSZTATY CUKIERNICZE

Nowoczesne Techniki i Trendy w Cukiernictwie 2020 – Monoporcje

Współczesna forma i kompozycja smakowa deserów indywidualnych

Jeżeli chcesz:
  • poszerzyć swoją kartę o efektowne i nieskomplikowane desery, które podbiją serca i podniebienia Twoich Klientów,
  • dowiedzieć się od doświadczonego prelegenta jak można przygotować desery zgodne z najnowszymi trendami,
  • wzbogacić swój warsztat o najnowsze techniki przygotowywania i serwowania deserów m.in. wegańskich,
  • pod okiem doświadczonego prelegenta wykonać nieszablonowe desery,

Weź udział w ekskluzywnych praktycznych warsztatach, podczas których pod okiem Michała Doroszkiewicza poznasz tajniki i przećwiczysz techniki przygotowywania atrakcyjnych i nowoczesnych deserów, które docenią Twoi klienci!

Profesjonalne warsztaty cukiernicze „Nowoczesne Techniki i Trendy w Cukiernictwie 2020” to:
  • atrakcyjne i nowoczesne formy wykonywania deserów
  • najnowsze techniki dekoratorskie i zdobnicze w cukiernictwie
  • zaskakujące i nietuzinkowe kompozycje smakowe
  • nieszablonowe połączenia smaków i tekstur
  • deser uwzględniający zmiany w stylu odżywiania – deser wegański!
Program warsztatów
CZĘŚĆ I

Współczesne techniki przygotowywania deserów

  • Jak za pomocą nieoczywistych dodatków i odpowiednich technik zmienić powszechnie serwowane desery w nowoczesne pełne niespodzianek pozycje wybierane przez Klientów?
  • Wszechstronne i niezawodne sposoby na wykorzystanie czekolady, dzięki nowoczesnym technikom obróbki.
  • Sprawdzone przepisy na każdą okazję w niecodziennych odsłonach, które oczarują Klientów.
  • Jakie kompozycje smakowe i trendy w cukiernictwie będą obowiązywać w 2020 roku?
  • Jak wyeliminować podstawowe błędy popełniane przez szefów kuchni przy przygotowywaniu deserów?
  • Jak zaskoczyć naszych Gości? Pokażemy, dzięki jakim trikom technicznym deser może wyglądać zjawiskowo, a proste składniki nabiorą szlachetności.
  • Odpowiedź na potrzeby klientów – deser wegański.
CZĘŚĆ II

Warsztat praktyczny

  • Uczestnicy warsztatów samodzielnie przygotują wyjątkowe desery z wykorzystaniem wszystkich technik omawianych na warsztacie

 

  • KOMPOZYCJE DESERÓW:
    • MATCHA / YUZU / ŚMIETANKA 
      • biszkopt zielona herbat
      • mus yuzu
      • konfitura owoce cytrusowe
      • chantilly
    • TRUSKAWKA / KOKOS / BAZYLIA - vege
      • konfitura truskawka - bazylia
      • sable migdał
      • mus kokos
      • beza
    • GRUSZKA / MIGDAŁ / KARMEL
      • konfitura gruszka/bergamotka
      • biszkopt miodowy
      • mus biała czekolada migdał
      • słony karmel
      • polewa czekoladowa
    • CZEKOLADA / JEŻYNA / PRAŻYNKA 
      • mus czekolada deserowa
      • browne - gluten free
      • konfitura jeżyna 
      • prażynka orzech pekan
      • glazura kakaowa
Co wyróżnia nasze warsztaty?
  • Warsztat kulinarny – uczestnicy warsztatów samodzielnie pod okiem prowadzącego przygotują desery i poznają metody obróbki składników, które będą mogli wykorzystać w codziennej pracy
  • 100% interakcji – każdy z uczestników będzie mógł skonsultować każdy etap pracy z prowadzącym Michałem Doroszkiewiczem
  • Żadnej zbędnej teorii – nie marnujemy Twojego czasu. Warsztaty poprowadzi ekspert, który pokaże wyłącznie najlepsze rozwiązania kulinarne
Warsztaty poprowadzi:
Michał Doroszkiewicz
Michał Doroszkiewicz

Właściciel autorskiej pracowni cukierniczej OVO Pracownia w Poznaniu oraz doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa Pastry Lab Michał Doroszkiewicz.

Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywca III miejsca na Lodowym Pucharze Świata w Rimini 2014 Coppa del Mondo della Galateria, zdobywca III miejsca Mistrzostw Świata w Lodziarstwie w Shanghai 2015 – Marco Polo International Gelato Cup oraz Team manager reprezentacji Polski Coppa del Mondo della Galateria w Rimini 2016, wielokrotny reprezentant w Culinary World Cup w Erfurt – brązowy medalista.

Wielokrotny reprezentant kraju w najbardziej prestiżowym konkursie Coupe du Monde de la Patisserie w Lyon. Team menager w konkursie Coupe du Monde de la Patisserie - European Cup w Turyn 2018 z nominacją do finału konkursu Coupe du Monde de la Patisserie - w Lyonie 2019. 

Odznaczony złotą odznaką „Za zasługi w rozwoju Rzemiosła Wielkopolskiego".

Doświadczenie zdobywał na wielu stażach i szkoleniach we Francji, Włoszech, Wielkiej Brytanii oraz Hiszpanii. Zdobyte doświadczenie, jako Head Pastry Chef na wyspie Jersey UK w restauracji MICHELIN* stared oraz własne odkrywanie kreacji smaków i stylizacji produktów cukierniczych uczyniło go ekspertem cukiernictwa restauracyjnego.

Juror w krajowych i międzynarodowych konkursach cukierniczy. W 2016 odznaczony tytułem Branżowa Osobowość Roku.

Trener profesjonalistów, młodych cukierników oraz uczniów szkół cukierniczych na konkursy krajowe i międzynarodowe. Wykładowca w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI w Łodzi oraz The Kitchen Studio w Poznaniu. 

Od 2020 ekspert cukiernictwa w międzynarodowej organizacji WorldSkills promującej zawody techniczne oraz rzemiosło.

Termin i miejsce

SZKOLENIE ONLINE, 30.03.2020 r.

Koszt uczestnictwa
 

Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!

Formularz kontaktowy