Doświadczenie kulinarne zdobywał w: Grecji, Szwajcarii, Holandii, Niemczech, Szanghaju. W Polsce w warszawskim hotelu Bristol, Sheraton Warsaw, hotelu Rialto, współtworzył restauracje Ancora w Krakowie.
Od kwietnia 2014 do stycznia 2019 był szefem kuchni restauracji Ed Red w Krakowie i w Warszawie, wyróżnionej przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau.
Od lutego 2019 prowadzi działalność doradczą i szkoleniową w branży HoReCa pod nazwą Adam Chrząstowski Consulting. Prowadzi consultingi, audyty, warsztaty kulinarne oraz pokazy promocyjne w Polsce i za granicą.
Prowadzący programy kulinarne w Kuchni +, Adam Po Pracy, Adam Po Pracy 2, Adam Po Pracy 3, Adam w Sieci Patenty i Triki.
Felietonista Food Service oraz adamchrzastowski.natemat.pl.
Wiceprezes Stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna.
Head Chef Bocuse d’Or Academy Poland, od 2018 roku President Bocuse d’Or Academy Poland.
W 2011 wybrany głównym konsultantem kulinarnym w Departamencie Koordynacji Przewodnictwa Polski w Radzie Unii Europejskiej MSZ.
W 2018 wyróżniony przez Akademię Gastronomiczną w Polsce prestiżową nagrodą Mistrz Mistrzów.