Uwaga! Trwa sprzedaż! Sprawdź szczegóły >>

Organizator:

                                

 

Profesjonalne Warsztaty Cukiernicze

SŁODKI BUFET

Jak z wykorzystaniem najnowszych technik i trendów cukierniczych stworzyć
efektowne i proste w przygotowaniu desery?

Szkolenie skierowane do szefów kuchni i cukierników, którzy poszukują inspiracji na wyjątkowe
desery idealne na słodki bufet podczas przyjęć okolicznościowych

Jeżeli chcesz:
  • udoskonalić swoje umiejętności cukiernicze jako szef kuchni i poznać sekrety precyzyjnego cukiernictwa oraz światowe techniki,
  • nauczyć się, jak właściwie dobierać smaki, tekstury i dekoracje nie zapominając o różnorodności, tworząc desery, które zachwycają smakiem i wyglądem – zarówno na talerzu, jak i na zdjęciach,
  • podszkolić swój warsztat cukierniczy, aby zaskoczyć gości ciekawym deserem i wprowadzić do swojej karty nowe słodkie pozycje,
  • zdobyć inspiracje na wyjątkowe desery na słodki bufet i wzbogacić swój warsztat o międzynarodową wiedzę, np. z Paryża, gdzie w Le Cordon Blue szkoliła się prowadząca,

to weź udział w Profesjonalnych Warsztatach Cukierniczych z Kingą Filipowicz!

Profesjonalne Warsztaty Cukiernicze SŁODKI BUFET to:
  • Inspiracje światowymi trendami – poznasz najgorętsze nowinki ze świata cukiernictwa.
  • Efektowne połączenia smaków i tekstur – m.in. beza w nowoczesnej formie półkuli, słodki kawior, zielona wełna mineralna, wege slicescake.
  • Idealne do sprzedaży i promocji desery, które wyglądają jak dzieła sztuki i świetnie prezentują się na zdjęciach!
  • Przepisy na bestsellerowe nowości – od innowacyjnych bez po oryginalne szampańskie desery.
Co zyskasz?
  • Nowoczesne techniki cukiernicze – nauczysz się tworzyć unikalne desery i zaczniesz korzystać z elementów kuchni molekularnej,
  • Pracę z pasjonatką i wieloletnią trenerką cukiernictwa – Kingą Filipowicz, z którą będziesz mógł skonsultować swoje wątpliwości,
  • Ekskluzywne przepisy na bestsellerowe słodkości, w tym wersji wege.
Do udziału w warsztatach zapraszamy:
  • Cukierników,
  • Właścicieli pracowni cukierniczych i restauracji,
  • Osób prowadzących kawiarnie i cukiernie,
  • Pasjonatów słodkich dekoracji i artystycznych deserów,
  • Szefów kuchni, którzy chcą podszklić swój warsztat cukierniczy.
Program Profesjonalnych Warsztatów SŁODKI BUFET
Moduł 1
Część wprowadzająca

Wyjaśnienie zasad pracy i technik, które będą stosowane podczas warsztatów:

  • nowoczesne receptury francuskie,
  • techniki kuchni molekularnej, które można wprowadzić bez kosztownego sprzętu, korzystając z dostępnych tekstur i produktów,
  • wiedza dotycząca kwiatów jadalnych oraz sposobu komponowania słodkiego stołu, by zyskał urok, zaskakujący wygląd i smak.
Moduł 2
Warsztat praktyczny

Podczas warsztatów uczestnicy przygotują wyjątkowe desery:

  • MINI PTYŚ – chałwa/czarna porzeczka/tiul jadalny/owoce do dekoracji
  • SŁOICZEK – panna cotta/maliny/czerwone wino/zielona wełna mineralna (element kuchni molekularnej)
  • CRÈME BRÛLÉE – z kawową namelaką
  • CAKESLICES WEGE – gorzka czekolada/masło orzechowe z karmelem/suszone róże/posypki kolorowe
  • BEZA – w nowoczesnej formie półkuli – krem kokosowy/marakuja/jadalne kwiaty
  • TARTOLETKA – cytryna/biała czekolada/palona beza
  • DONUTS – polewa pistacjowa/suszone kwiaty
  • SZAMPAŃSKIE DESERY – z jadalnym słodkim kawiorem (element kuchni molekularnej)
Warsztaty poprowadzi:
Kinga Filipowicz
Kinga Filipowicz

Od ponad 13 lat prowadzi szkolenia cukiernicze w Instytucie Sztuki Kulinarnej (różny stopień zaawansowania) – ponad 500 szkoleń i 6000 przeszkolonych osób, w tym pracownicy-cukiernicy cukierni i hoteli. W Paryżu szkoliła się w Le Cordon Blue z wykonywania ptysiów, eklerów, makaroników, wypieków drożdżowych, ciast francuskich oraz tart. Dodatkowo ukończyła kurs certyfikacyjny w Kica Kyiv International Culinary Academy (eklery). Prowadzone szkolenia to zarówno pojedyncze tematy, jak i cały cykl cukierniczy (wiedza przekrojowa) od deserów, poprzez torty, aż do monoporcji z wykorzystywaniem elementów kuchni molekularnej. Prowadzi tematyczne webinary i kursy online. Autorka bloga conadeser.pl. Autorka treści cukierniczych na blogu składbananow.pl. Cyklicznie występuje jako ekspert z zakresu cukiernictwa w Pytanie na śniadanie.

Informacje organizacyjne

Termin: 22 kwietnia 2025
Czas trwania: 10:00-18:00
Miejsce: Poznań, Dziamski Studio

Koszt uczestnictwa

OSTATNIE MIEJSCA!

Przy zgłoszeniu do 6 kwietnia 2025 r. - taniej o 300 zł netto!

Udział STANDARD

Poznań

22.04.2025

Koszt uczestnictwa w szkoleniu wynosi 2199 zł netto i obejmuje:

  • Gwarancję uczestnictwa w praktycznych warsztatach prowadzonych przez doświadczonego i cenionego specjalistę,
  • Drukowany certyfikat potwierdzający uczestnictwo w warsztatach,
  • Prezentację szkoleniową w wersji elektronicznej.
 

Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!

Formularz kontaktowy