Organizator:
Szkolenie skierowane do szefów kuchni i cukierników, którzy poszukują inspiracji na wyjątkowe
desery idealne na słodki bufet podczas przyjęć okolicznościowych
to weź udział w Profesjonalnych Warsztatach Cukierniczych z Kingą Filipowicz!
Od ponad 13 lat prowadzi szkolenia cukiernicze w Instytucie Sztuki Kulinarnej (różny stopień zaawansowania) – ponad 500 szkoleń i 6000 przeszkolonych osób, w tym pracownicy-cukiernicy cukierni i hoteli. W Paryżu szkoliła się w Le Cordon Blue z wykonywania ptysiów, eklerów, makaroników, wypieków drożdżowych, ciast francuskich oraz tart. Dodatkowo ukończyła kurs certyfikacyjny w Kica Kyiv International Culinary Academy (eklery). Prowadzone szkolenia to zarówno pojedyncze tematy, jak i cały cykl cukierniczy (wiedza przekrojowa) od deserów, poprzez torty, aż do monoporcji z wykorzystywaniem elementów kuchni molekularnej. Prowadzi tematyczne webinary i kursy online. Autorka bloga conadeser.pl. Autorka treści cukierniczych na blogu składbananow.pl. Cyklicznie występuje jako ekspert z zakresu cukiernictwa w Pytanie na śniadanie.
Termin: 22 kwietnia 2025
Czas trwania: 10:00-18:00
Miejsce: Poznań, Dziamski Studio
Koszt uczestnictwa w szkoleniu wynosi 2199 zł netto i obejmuje:
Potrzebujesz informacji?
Skontaktuj się z nami!